Logo LeDorm

LEDORM
TOPPER.

De topper van LeDorm is een extra toevoeging voor het complete LeDorm slaapsysteem. De toegevoegde waarde van een topper kan o.a. gezocht worden in extra ligcomfort voor diegene die de drukpunten op zijn of haar lichaam zoveel mogelijk wil verminderen. Tevens zorgt een topmatras ervoor dat de naad tussen twee matrassen veel minder voelbaar is. Voor elektrisch verstelbare bedden is de topper ook leverbaar met split.
De kern van de LeDorm topper is vervaardigd uit 100% Heveair® natuurlatex en voor de afwerking heeft u een keus uit diverse hoezen. 

 

REGALE LATEX TOPPER 7

  • Hoogte 7 cm.
  • Leverbaar in één stevigheid. 
  • Kern van 100% Heveair® natuurlatex. 
  • Topperhoes leverbaar in Satin Shape Fresh, Satin Shape Pure Wool,
    Satin Shape Pure Nature, Velvet Pure Luxe.
  • Topperhoes voorzien van Bio Balance behandeling.
  • Topper is leverbaar met split.

 

LeDorm topperhoezen

In de LeDorm collectie zijn twee kwaliteiten topperhoezen; de Satin Shape en de Velvet. De twee hoezen hebben verschillende doorstikmogelijkheden met ieder andere eigenschappen. Heeft u het snel warm of bent u allergisch? Voor ieder is een geschikte hoes leverbaar.

De Satin Shape is een gebreide hoes met Tencel® en is leverbaar in drie varianten:
•    Satin Shape Fresh – doorgestikt met Climawatt®.
•    Satin Shape Pure Wool – doorgestikt met thermowol.
•    Satin Shape Pure Nature – doorgestikt met thermowol en bamboe/zijde.

De Velvet is een gebreide hoes van velours voor extra comfort en is leverbaar in:
•    Velvet Pure Luxe – doorgestikt met thermowol, bamboe/zijde en kameelwol/kasjmier.

Veel gestelde vragen

In welke maat is een LeDorm topper verkrijgbaar?

De Regale topper is in vele breedte- en lengtematen verkrijgbaar, zelfs in een extra lange maat. De LeDorm topper is in de volgende breedtematen verkrijgbaar: 70, 80, 90, 100, 120, 140, 160, 180 en 200 cm. En de lengtematen zijn: 190, 200, 210, 210, 220, 230 en 240 cm. Mocht uw gewenste maat hier niet tussen staan, dan kan een LeDorm topper vaak op maat gemaakt worden. Vraag uw LeDorm dealer voor meer informatie.

Zijn LeDorm toppers ook op maat leverbaar?

Alle LeDorm topmatrassen zijn in vele breedte- en lengtematen verkrijgbaar. De LeDorm matrassen zijn in de volgende breedtematen verkrijgbaar: 70, 80, 90, 100, 120, 140, 160, 180 en 200 cm. De lengtematen zijn: 190, 200, 210, 210, 220, 230 en 240 cm. Mocht uw gewenste maat hier niet tussen staan, dan kan een LeDorm topper vaak ook op maat gemaakt worden.

Wat is Heveair® natuurlatex?

In de Regale topper wordt Heveair® natuurlatex verwerkt. De natuurlatex wordt op een natuurvriendelijke wijze gewonnen en kent geen toevoegingen van chemische stoffen. Heveair® natuurlatex wordt op basis van de meest zuivere natuurlatex geproduceerd. Het natuurlatex aandeel is minimaal 80%.

Past een LeDorm topper op alle matrassen?

Een LeDorm natuurlatex topper past vrijwel op iedere matras. De topper is uitermate geschikt voor pocketveer- of natuurlatexmatrassen. Het ligcomfort van de Heveair® natuurlatex topper kan op de verschillende matrassen variëren, omdat de onderliggende matras mede het slaapcomfort bepaald.

Kan ik met allergieklachten probleemloos op een LeDorm topper slapen?

Dit ligt aan uw allergieklacht. Heeft u huisstofmijtallergie, bent u allergisch voor wol of misschien voor latex? In de LeDorm topper collectie is er keus uit verschillende topperhoezen. De Satin Shape Fresh is een hoes die op 60°C te wassen is, waardoor deze geschikt is voor diverse allergieën. Heeft u een latex allergie, dan is in 99% van de gevallen een LeDorm topper zonder klachten te beslapen. Latexallergie komt voornamelijk voort uit een allergie voor nitrosamine (wat bijvoorbeeld voorkomt in latexhandschoenen). De LeDorm topper bevat maar een te verwaarlozen hoeveelheid, waardoor een allergie voor Heveair® latex vrijwel niet mogelijk is.

Waarvoor heb ik een topper nodig?

Een topper kan het slaapcomfort vergroten en kan zorgen voor een nog aangenamer slaapcomfort. Daarnaast wordt een topper te allen tijde gelegd op een gestoffeerde matras, voor een Scandinavische look.

Ik heb een kuil in mijn matras helpt een topper hier tegen?

Als uw bestaande matras kuilvorming heeft, zal een topper uw slaapcomfort niet kunnen verhogen. Een topper is een dunnere laag wat zich naar de kuil kan vormen. Voor een goed slaapcomfort heeft de topper een vlakke matras (ondergrond) nodig.

Helpt een LeDorm topper bij nek-, schouder-, heup- en/of rugklachten?

Een topper kan rugklachten, schouderklachten, heupklachten en/of schouderklachten verhelpen of verlichten. Echter ligt dit wel aan de afkomst van uw klachten. Komen de klachten van uw huidige topper, matras of bodem? Dan kunnen de klachten met een nieuw topper verholpen worden. De topper, matras en bodem moeten samen wel een goede combinatie zijn en uw lichaam de juiste ondersteuning geven.

Kan ik proef liggen op een LeDorm topper?

U kunt bij onze dealers proef liggen op de topper uit de LeDorm collectie.

Hoe onderhoud ik mijn LeDorm topper?

Lucht de topmatras regelmatig, maar niet in direct zonlicht. UV stralingen kunnen de Heveair® natuurlatex aantasten. Laat daarom de hoes om de matras als u deze laat luchten.

Kan een LeDorm topperhoes gereinigd worden?

Reinig uw topper (regelmatig) met een zachte borstel, maar niet kloppen of stofzuigen. De afneembare topperhoezen van LeDorm zijn gebreid en worden doorstik met verschillende natuurlijke materialen zoals thermowol, bamboe, zijde, kameelwol en kasjmier. De Satin Shape Pure Wool, de Satin Shape Pure Nature en de Velvet Pure Luxe moeten chemisch worden gereinigd. De Satin Shape Fresh wordt doorstikt met Climawatt® en kan gewassen worden op 60 °C.

Waarom moet een LeDorm topper ventileren?

Het is belangrijk dat een topper wordt geventileerd, omdat een persoon gemiddeld 250 ml vocht per nacht verliest. Het is daarom van belang dat de topper en de matras het vocht goed op kunnen nemen en het vocht kunnen verwerken, zodat het niet in de topper of matras blijft, maar wordt teruggegeven aan de lucht. De natuurlijke materialen van LeDorm helpen hierbij.

Moet een LeDorm topper gedraaid of gekeerd worden?

Het is het beste om de LeDorm Regale topper ongeveer 2 tot 4 keer per jaar te draaien en te keren, zodat de topper aan alle zijden beslapen wordt. Dat wil zeggen dat de topper gedraaid moet worden van hoofd- naar voeteneind, en keren van boven naar beneden.

Wordt het aangeraden om een molton om de LeDorm topper te gebruiken?

In verband met hygiëne en beschermen van de topper wordt het gebruik van een molton aangeraden. Het liefst een molton met stretch, zodat de souplesse van de topper in stand blijft en deze de hoeken niet omhoog trekt.

Hoe lang gaat een LeDorm topper mee?

De LeDorm topmatrassen omvatten uitsluitend hoogwaardige producten, waarvan u met het juiste gebruik jarenlang plezier zult hebben. De topper is een soepel opdekmatras waar u meer in komt te liggen. Door dit ‘inliggen’ kan een lichte afdruk van uw lichaamsvorm ontstaan. Daarover hoeft u zich niet ongerust te maken, er is sprake van een normale zetting van de afdeklaag.

Is de productie van LeDorm topper milieubelastend?

Voor de productie van Heveair® natuurlatex wordt minder energie verbruikt dan voor de productie van synthetische materialen. Andere halffabricaten worden regelmatig getest of deze voldoen aan de daarvoor gestelde normen. De LeDorm topmatrassen ondervinden geen chemische nabehandeling ter conservering, bescherming of voor welke andere reden dan ook en zijn daardoor gifvrij.

Zijn LeDorm matrassen vrij van schadelijke gassen?

Nieuwe producten kunnen een specifieke geur afgeven. Deze geur is absoluut ongevaarlijk en verdwijnt na enige tijd goed luchten.

Wat is de garantie op een LeDorm topper?

Er worden door LeDorm hoge eisen gesteld aan de grondstoffen en een nauwkeurige ambachtelijke verwerking daarvan. De garantiebepalingen voor toppers gelden uitsluitend indien er gesproken kan worden van normaal gebruik. In de eerste twee jaar heeft u 100% garantie op materiaal- en fabricage fouten. Dat wil zeggen dat de kosten van reparatie of respectievelijk vervanging volledig voor rekening van LeDorm zijn. Na twee jaar geldt de volgende afschrijving voor topmatrassen: 1e jaar - 0%, 2e jaar - 0%, 3e jaar - 30%, 4e jaar - 60% en het 5e jaar - 90% Na deze periode vervalt iedere aanspraak op garantie.

Brochure

BROCHURE
AANVRAGEN

Liever alles op (duurzaam) papier?
Vraag gratis de brochure aan.

Nieuwsbrief      
 
>Aanvragen

HEVEAIR® NATUURLATEX

AMBACHTELIJK GEPRODUCEERD

DUURZAAM ONTWIKKELD