Logo LeDorm

LEDORM
BOXSPRINGS.

LeDorm biedt twee type boxsprings. De boxspring Regale, voorzien van een extra soepele schouderzone en de unieke dubbelgeveerde Superior boxspring. Beide voorzien van een afdeklaag van Heveair® natuurlatex en de actieve Airdapt® pocketveren.

De LeDorm boxsprings kunnen worden uitgevoerd in hoogwaardige meubelstoffen van o.a. Kvadrat, Chivasso en JAB. De diverse hoofdborden, sierlijsten, pootjes en andere accessoires maken de LeDorm boxspring compleet en een feest om op te liggen én naar te kijken.

REGALE
BOXSPRING.

Vlakke boxspring Regale H met hoofdbord Straight.

Twee motorig elektrisch verstelbare boxspring Regale F200, standaard met draadloze afstandsbediening.

Doorsnede Regale boxspring.

 • Hoogte vlak standaard ca. 27 cm. Ook leverbaar in 22 cm. Hoogte elektrisch verstelbaar 22 cm.
 • Leverbaar in één stevigheid.
 • Kern van 6-slags gezoneerde thermisch geharde Airdapt® pocketveer (195 veren per m2). Afgedekt met 2,5 cm 100% Heveair® natuurlatex met geïntegreerde drukverdeler van viscose. Side Support van HR koudschuim en linnen dempings- en ventilatielaag.
 • Voorzien van soepele schouderzone.
 • Bekleed met hoogwaardige meubelstof, elastische anti-slip spiegel en UV-protector.
 • Vlak en verstelbare boxspring zijn naast elkaar te combineren.
 • Optioneel:
  - wellness massage unit
  - sierlijst

SUPERIOR
BOXSPRING.

Vlakke boxspring Superior F met sierlijst en hoofdbord Square.

Vier motorig elektrisch verstelbare boxspring Superior F400, standaard met draadloze afstandsbediening.

Doorsnede Superior boxspring.

 • Hoogte vlak standaard ca. 27 cm. Ook leverbaar in 22 cm. Hoogte elektrisch verstelbaar 22 cm.
 • Leverbaar in één stevigheid.
 • Kern van twee lagen met 6-slags gezoneerde thermisch geharde Airdapt® pocketveer (600 veren per m2) van 10 cm en 5,5 cm hoog. Afgedekt met 2,5 cm 100% Heveair® natuurlatex met gelatexeerd paardenhaar voor extra ventilatie en drukverdeling. Side Support van HR koudschuim voorzien van linnen dempings- en ventilatielaag.
 • Voorzien van soepele schouderzone.
 • Bekleed met hoogwaardige meubelstof, elastische anti-slip spiegel en UV-protector.
 • Vlak en verstelbare boxspring zijn naast elkaar te combineren.
 • Optioneel:
  - wellness massage unit
  - sierlijst

Persoonlijke LeDorm boxspring

Nadat het slaapcomfort van de LeDorm boxspring, met matras en eventueel topper is uitgezocht wordt de boxspring naar wens samengesteld. Er is een ruime keus aan stoffen waarmee uw boxspring speciaal met de hand bekleed wordt. Daarnaast heeft LeDorm een ruime keus aan hoofd- en voetborden, poten en andere accessoires om uw LeDorm bed van alle gemakken te voorzien.

Bekijk de hoofdborden en poten collectie

Veel gestelde vragen

Wat is het belang van een goede boxspring?

Een goede bodem sluit samen met de matras naadloos aan op uw lichaam. De soepele boxsprings van LeDorm zijn gezoneerd, waardoor zij de contouren van het lichaam feilloos kunnen volgen en het breedst gedeelte van ons lichaam, de schouders, goed weg kunnen laten zakken. Daarnaast zorgt de boxspring voor de juiste ondersteuning op het gedeelte van het lichaam waar nodig, zoals schouder, taille en heup gedeelte. Een goede bodem moet dus niet te stevig zijn, maar zeker ook niet te soepel. Het moet passen bij uw lichaamskenmerken.

In welke afmetingen zijn de LeDorm boxsprings leverbaar?

De LeDorm boxsprings Regale en Superior zijn in vele breedte- en lengtematen verkrijgbaar. Daarnaast biedt Ledorm ook boxsprings voor lange mensen. De LeDorm boxsprings zijn in de volgende breedtematen verkrijgbaar: 70, 80, 90, 100 en 120 cm en in lengtematen: 190, 200, 210, 210, 220, 230 en 240 cm. Mocht uw gewenste maat hier niet tussen staan, dan kan in sommige gevallen een LeDorm boxspring op maakt worden gemaakt, neem hiervoor contact op met uw LeDorm dealer.

Zijn LeDorm boxsprings ook op maat leverbaar?

De boxspring Regale en Superior zijn in verschillende breedte- en lengtematen verkrijgbaar. In de volgende breedtematen: 70, 80, 90, 100 en 120 cm en de volgende lengtematen: 190, 200, 210, 210, 220, 230 en 240 cm. Mocht uw gewenste maat hier niet tussen staan, dan kan in sommige gevallen een LeDorm boxspring op maat gemaakt worden. Bespreek uw wensen met uw LeDorm dealer, zodat gekeken kan worden of de boxspring op maat gemaakt kan worden.

Welke lengte van de boxspring heb ik nodig?

Bij een niet-verstelbaar bed telt u 20 cm op bij uw lichaamslengte. Bij een verstelbaar bed telt u 30 cm op bij uw lichaamslengte. Zo geeft uw LeDorm slaapsysteem u het meeste comfort.

Tot welk lichaamsgewicht is een LeDorm boxspring te beslapen?

Er is niet een totaal gewicht te benoemen, omdat er rekening wordt gehouden met de verhouding tussen lichaamsgewicht én lichaamslengte. Weegt een persoon boven gemiddeld en is de lengte boven gemiddeld, is het gewicht over een groter oppervlakte verdeeld dan als een persoon qua lengte onder gemiddeld is. De boxspring met matras moet dan het gewicht dragen op een kleiner oppervlak. Met vrijwel ieder gewicht is een LeDorm boxspring te beslapen.

Hoe lang gaat een LeDorm boxspring mee?

De LeDorm boxsprings worden gemaakt van hoogwaardige kwaliteitsproducten. Met normaal gebruik zult u jaren lang plezier hebben van uw boxspring. Normaliter zal een LeDorm boxspring twee matrassen mee gaan.

Ik wil een boxspring bodem in een ledikant, kan dat?

LeDorm Regale en Superior boxsprings zijn leverbaar als inzet boxspring. De boxspring is dan zowel in de lengte als in de breedte een paar centimeter smaller, zodat de boxspring in een ledikant geplaatst kan worden. Zo heeft u het uiterlijk van een ledikant, maar het comfort van een boxspring.

Kan een elektrisch verstelbare boxspring naast een vlakke boxspring geplaatst worden?

De LeDorm Regale boxspring is zowel vlak als elektrisch naast elkaar te combineren, dit zonder verschil in hoogte. Ook zijn de vlakke en elektrisch verstelbare Superior boxspring naast elkaar te plaatsen zonder hoogteverschil.

Mijn elektrisch verstelbare boxspring gaat niet meer omlaag of omhoog. Wat kan ik doen?

Als eerste kunt u controleren of de stekkers en snoeren juist in de contacten zijn aangesloten. Zitten er geen beschadigingen of breuken in de snoeren? Als u een draadloze afstandsbediening heeft kunt u de batterijen in de afstandsbediening controleren. Bij stroomuitval kan uw bodem met noodstroom alsnog in vlakke stand gebracht worden. Dit door een batterij in het motorblok.

Is het mogelijk mijn boxspring te verhogen of te verlagen?

Door middel van poten is uw boxspring, ook achteraf, te verhogen of te verlagen. Met de poot wordt de hoogte van uw boxspring en de instaphoogte bepaald. In de potencollectie heeft LeDorm een groot assortiment aan poten in verschillende hoogtes.

Wat is de ideale instaphoogte van een bed?

Een goede hoogte moet het in- en uitstappen gemakkelijk maken, dus moet een bed niet te hoog of te laag zijn. De instaphoogte is de afstand van de bovenzijde van de matras tot aan de grond. De ideale instaphoogte heeft te maken met uw lichaamslengte. U moet met uw voeten op de grond kunnen staan terwijl u op het bed zit. Gemiddeld zal dit uitkomen op ongeveer 50 cm.

Moet op een LeDorm boxspring altijd een pocketveer matras?

Een LeDorm boxspring werkt goed samen met alle LeDorm pocketveer matrassen, maar ook de LeDorm natuurlatex matrassen zijn goed te combineren met een LeDorm boxspring.

Kunnen op een LeDorm boxspring ook andere matrassen beslapen worden?

De beste combinatie is een LeDorm boxspring samen met een LeDorm matras. Mocht u echter andere matrassen willen beslapen op een LeDorm boxspring is dit ook mogelijk. Dit dient wel matras met souplesse te zijn zodat de boxspring zijn werking kan behouden.

Kan een LeDorm boxspring in een eigen stof gestoffeerd worden?

Mocht er in de LeDorm stoffencollectie geen geschikte stof zitten kan de boxspring in een eigen stof gestoffeerd worden. Op een eigen stof kan geen garantie worden verleend.

Wat is Heveair® natuurlatex?

In de LeDorm boxsprings wordt Heveair® natuurlatex verwerkt. De natuurlatex wordt op een natuurvriendelijke wijze gewonnen en kent geen toevoegingen van chemische stoffen. Heveair® natuurlatex wordt op basis van de meest zuivere natuurlatex geproduceerd. Het natuurlatex aandeel is minimaal 80%.

Moet de matras vervangen worden bij het aanschaffen van een nieuwe LeDorm boxspring?

De matras hoeft niet persé vervangen te worden als u een nieuwe boxspring gaat aanschaffen. Dit heeft te maken met de leeftijd van de matras en de staat van de matras, geeft de matras nog de juiste ondersteuning. Wel vormen de boxspring en een matras een samenspel qua ondersteuning en druk.

Welk LeDorm boxspring is de beste boxspring?

De Regale en Superior boxspring zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn van de beste kwaliteit. Er is dan ook niet een beste boxspring. Een goede en voor u passende boxspring moet voldoen aan uw eisen in slaapcomfort. U vindt uw best passende LeDorm boxspring naar aanleiding van uw wensen samen met uw LeDorm dealer.

Maakt het uit of je op je rug, zij of buik slaapt?

De beste slaaphouding is op de zij afwisselend met de rug. In deze houdingen rust uw lichaam het meest uit en krijgt hij de beste ondersteuning. In de buikligging heeft u de minste ondersteuning en heeft uw ruggenwervel niet de natuurlijke S-vorm, waardoor eerder rug en/of nekklachten kunnen ontstaan. Vaak ligt een persoon in de buikligging wanneer bijvoorbeeld de schouder niet goed weg kan in de matras/bodem. Mocht de buikligging toch uw favoriete houding zijn is een steviger slaapcomfort aan te raden.

Helpt een nieuwe LeDorm boxspring bij rug-, schouder-, heup- en/of nekklachten?

Het is mogelijk dat een nieuwe boxspring bodem rugklachten, schouderklachten, heupklachten en/of schouderklachten kan verhelpen of verlichten. Echter ligt het aan de afkomst van de klachten. Komen de klachten van uw huidige matras/bodem? Dan kunnen de klachten met een nieuw matras/bodem verholpen worden. De matras en bodem moeten samen wel een goede combinatie zijn.

Waar kan ik proef liggen op een LeDorm boxspring?

U kunt bij onze dealers proef liggen op de Regale en Superior boxsprings uit de LeDorm collectie.

Hoe onderhoud ik mijn LeDorm boxspring?

Reinig uw boxspring met een zachte borstel. Ga niet met de stofzuiger over de stoffering, door de kracht kan de stof beschadigen.

Is de productie van LeDorm boxsprings milieubelastend?

Voor de assemblage van de LeDorm boxsprings wordt water gedragen lijm gebruikt. De metalen Airdapt® pocketveren worden; of thermisch gehard of met poeder gecoat. Deze behandelingen verhogen de duurzaamheid op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier. Andere halffabricaten worden regelmatig getest of deze voldoen aan de daarvoor gestelde normen. De LeDorm boxsprings ondervinden geen chemische nabehandeling ter conservering, bescherming of voor welke andere reden dan ook en zijn daardoor gifvrij.

Zijn LeDorm boxsprings vrij van schadelijke gassen?

Nieuwe producten kunnen een specifieke geur afgeven. Deze geur is absoluut ongevaarlijk en verdwijnt na enige tijd goed luchten.

Wat is de garantie op een LeDorm boxspring?

LeDorm stelt hoge eisen aan de grondstoffen en een nauwkeurige ambachtelijke verwerking daarvan. De garantiebepalingen gelden uitsluitend indien er gesproken kan worden van normaal gebruik. In de eerste vijf jaar heeft u 100% garantie op materiaal- en fabricage fouten. Dat wil zeggen dat de kosten van reparatie of respectievelijk vervanging volledig voor rekening van LeDorm zijn. Na vijf jaar geldt de volgende afschrijving: 1e jaar - 0%, 2e jaar - 0%, 3e jaar - 0%, 4e jaar - 0%, 5e jaar - 0%, 6e jaar - 30%, 7e jaar - 45%, 8e jaar - 60%, 9e jaar - 75% en het 10e jaar - 90%. Op LeDorm boxsprings geldt een garantie van 25 jaar op veer- en framebreuk. Op elektronische motoren wordt 2 jaar volledige garantie gegeven (met uitzondering van batterijen, kabels en stekkers). Na deze periode vervalt iedere aanspraak op garantie.

Brochure

BROCHURE
AANVRAGEN

Liever alles op (duurzaam) papier?
Vraag gratis de brochure aan.

Nieuwsbrief      
 
>Aanvragen

HEVEAIR® NATUURLATEX

AMBACHTELIJK GEPRODUCEERD

DUURZAAM ONTWIKKELD